Njemacka - domovina svim religijama

Narodi Bosne i Hercegovine širom svijeta...
Odgovori
Avatar
lijeposjecaj
Postovi: 14
Pridružen/a: 04 ožu 2013, 09:54
Kontakt:

03 kol 2015, 10:03

Njemačka – domovina za kršćanstvo, judaizam, islam, kao i ateizam

Njemačka štampa u ponedjeljak (22.12.) piše o demonstracijama koje organizira Pegida, kao i o sigurnosnim propustima u zračnoj luci Fraport u Frankfurtu.

slika

„Svjetina ne smije imati dojam da samo mora dovoljno glasno i dovoljno dugo provocirati dok joj političari ne počnu podilaziti. Demonstranti se trebaju shvatiti ozbiljno, da. Ali ne tako što se slijede njihove želje o autoritarnom društvu, prave strožiji zakoni i ukidaju prava doseljenika. Ispravna reakcija politike na Pegidu je državu ponovo učiniti majčinskom za ljude, onom koja hrani i pruža sigurnost, koja pruža toplinu i iste prilike svima – i starim i novim građanima. A izbjeglice koje dolaze u Njemačku trebaju uživati zaštitu. To bi trebao biti sadržaj božićnih poruka kancelarke i predsjednika: Njemačka treba biti domovina za sve koji ovdje žive bez obzira na to da li vjeruju u Boga, Allaha ili uopće ne vjeruju. Kršćanstvo ovdje ima svoju domovinu, judaizam, islam i sasvim razumljivo ateizam, također,“ piše Sueddeutsche Zeitung o demonstracijama Pegida.

„Na svakog demonstranta koji u Drezdenu desničarski ili ne toliko desničarki skandira dolazi desetine uvodnih članaka, reportaža i pisama čitatelja. Zašto? Jer se svakom mini maršu, organiziranom od svih i svakoga, koji se nalazi mrvicu desno od centra pripisuje nacistički motiv, a onda shodno tome se sve brzo sortira po principu dobrog i lošeg. Da, mi trebamo useljavanje i to ono koje obogaćuje naše društvo. Da, mi moramo uzeti izbjeglice jer sami Nijemci najbolje znaju koliko su bijeg i protjerivanje bolni. Da, integracija je naporna – za obje strane. Da, mi imamo još mnogo toga za naučiti. Ali mi to već odavno radimo. I zapravo smo na dobrom putu. Novo, često dovoljno neprirodno negodovanje uopće ne pomaže“, piše Die Welt.

Der Neue Tag iz Weidena također traži ispravan put kada je riječ o ophođenju prema pripadnicima Pegidi: „Prigrliti ih ili izopćiti? Demonstranti i njihovi motivi su previše različiti. I floskule političara da se strahovi i brige građana moraju ozbiljno shvatiti ne pomažu. Jer do jednog velikog dijela ljudi, koji u Drezdenu ili negdje drugo izlaze na ulice, se s argumentima uopće više ne može doprijeti. To totalno otuđivanje čini proteste opasnim.“

Štednja na uštrb sigurnosti

„Kontrolorima EU je u više navrata pošlo za rukom da u zračnoj luci u Frankfurtu prokrijumčare oružje kroz sigurnosnu kontrolu“, piše Volkstimme:

„Zastrašujuće: Glavni problem je bio loše obučen personal koji nije prepoznao opasne predmete. To da postoje takvi sigurnosni propusti je katastrofalno. Ipak neprijatna istina je i sljedeće: korisnici (zračnih luka – op. red.) također snosne suodgovornost. Svi rado odlaze na odmor koji je jeftin – zrakoplovne kompanije igraju tu igru i primoravaju uprave zračnih luka na to da smanje i troškove kontrole. Posljedica toga je nerazumna borba cijena zbog čega se štedi na personalu.“

„Putovanja avionom moraju neprestano biti jeftinija, pritisak vezan za troškove u zrakoplovnim kompanijama i u zračnim lukama stoga biva sve veći. To nerazumno nadmetanje se odvija preko leđa uposlenika i putnika. Uposleni moraju više raditi pri čemu dobijaju manje plaće. Ako sve to ne pomaže, onda njihovi odjeli bivaju ukinuti i dovodi se još jeftinija radna snaga. Putnici vole na prvi pogled profitirati od niskih cijena. Ipak time smanjenja pri sigurnosnim kontrolama uzimaju kao nužno zlo“, navodi Heilbronner Stimme.
Avatar
TopRobert
Postovi: 18
Pridružen/a: 04 ožu 2013, 09:44
Kontakt:

03 kol 2015, 14:19

Rocky je napisao/la:Odlicno!
Zaista za svaku pohvalu
Avatar
ivan
Site Admin
Postovi: 464
Pridružen/a: 17 tra 2013, 14:18
Kontakt:

03 kol 2015, 16:09

Naravno, niko nije diskriminisan.
Avatar
tvEmily
Postovi: 31
Pridružen/a: 05 ožu 2013, 06:27
Kontakt:

03 kol 2015, 20:29

Ma svaka cast Njemackoj !
Avatar
ivan
Site Admin
Postovi: 464
Pridružen/a: 17 tra 2013, 14:18
Kontakt:

04 kol 2015, 14:19

tvEmily je napisao/la:Ma svaka cast Njemackoj !
slazem se
Odgovori
  • Info
  • Online

    Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.