Bosanski konzulat Frankfurt ispis iz drzavljanstva

Pravosuđe Bosne i Hercegovine
Odgovori
Avatar
TopRobert
Postovi: 20
Pridružen/a: 04 ožu 2013, 09:44
Kontakt:

05 lis 2020, 12:14

Situacija je ovakva državljanin sam BIH i Slovenije , Slovenci su mi rekli prilikom sticanja državljanstva Slovenije kojeg imam od 2000 da automatski prestaje BiH državljanstvo medjutim sad se ispostavilo da Država Njemačka traži papir da je ispisana iz BiH državljanstva sto Slovenija ne posjeduje , tako da je ostalo izgleda jedino rješenje raditi ponovni ispis iz bosanskog drzavljanstva.
Nemam nikakve dokumente države BiH ni pasos , ni licnu kartu još od 2000 godine zvao sam Bosanski konzulat Frankfurt za ispis iz drzavljanstva medutim nisam ih dobio

U SR Njemackoj mi kazu da drzavljanstvo BiH nikad nije automatski nestajalo nego da se uvijek moralo uraditi ispis iz bosanskog drzavljanstva ?!?!?

Hvala vam unaprijed .
Lijep pozdrav .
antonijamrkac
Postovi: 17
Pridružen/a: 27 tra 2020, 17:07
Kontakt:

06 lis 2020, 10:37

Re: Bosanski konzulat Frankfurt ispis iz drzavljanstva

Kod nas u USA odobravaju dvojno drzavljanstvo sa BiH - imal kakve sanse o dvojnom drzavljanstvu Njemacke i BiH ?
Avatar
tvEmily
Postovi: 32
Pridružen/a: 05 ožu 2013, 06:27
Kontakt:

07 lis 2020, 11:17

Re: Bosanski konzulat Frankfurt ispis iz drzavljanstva

Ukucaj u google: Ispis iz bosanskog drzavljanstva - imas advokata u BiH koji je za to specijaliziran a mislim i da je nas forumas @Rocky (Almir Dedovic) radio proceduru preko tog advokata prije nekoliko godina.... Advokatska kancelarija je osnovana prije 30 godina, a preporucuju ih Ambasada Njemacke u BiH, Ambasada USA u BiH, Ambasada Austrije u BIH i sve strane Ambasade u Bosni i Hercegovini.

Pogledaj ovdje vise info: Ispis iz bosanskog drzavljanstva cijena
Avatar
Rocky
Postovi: 26
Pridružen/a: 05 ožu 2013, 05:34
Kontakt:

08 lis 2020, 13:33

Re: Bosanski konzulat Frankfurt ispis iz drzavljanstva

Tacno mene je na moje odusevljenje zastupala advokatska kancelarija Prnjavorac prije 8 godina i mogu samo potvrditi sve gore napisano kao tacno jer sam licno imao veliku cast da mene zastupaju po preporuci gradonacelnika Aachena.

Pogledajte im samo ocjene imaju preko 1.000 ocjena 5 na nekoliko profila sa komentarima klijenata.

Ja sam im napisao na google profilu:

"Saradjivao sam sa gospodjom i gospodinom advokat Azur Prnjavorac i Alma Prnjavorac prije 8 godina. Advokati su izuzetno profesionalna i odgovorni. U nepunih deset dana obavila je umjesto mene posao koji bi mi uzeo jako puno vremena, nekoliko putovanja u Bosnu, donijeo puno stresa i kostao me petostruko vise nego sto su kostale advokatske usluge. Sve sto je rekla, ispunila je u kracem vremenu nego je obecala. Neprocjenjivo je kad iz svog doma, koji je daleko od BiH mozete nekome sa povjerenjem prepustiti da umjesto vas obavi posao. Na preporuku moje prijateljice i gradonacelnika Aachen-a, obratio sam se gospodji i gospodinu advokatu Azur Prnjavorac i advokat Alma Prnjavorac. U danasnje vrijeme malo je ljudi koji posteno i odgovorno obavljaju svoj posao. Za bilo koji sljedeci posao, advokatska kancelarija Prnjavorac ce biti moj jedini izbor. Jos jednom, veliko HVALA! Almir Dedović, Njemačka"

Kad se sjetim da sam pokusao mjesec dana nazvat Bosanski konzulat ali nisu mi se nikad javili.

Ako ti treba jos detalja javi mi se na dedovic.almir@gmail.com ili facebook: facebook.com/dedovic.almir

Molim te kad im se buds javljao reci da te je Almir Dedovic iz Aachena preporucio njima i puno ih pozdravi ! evo

slika
Evo izkopao sam stari dokument o ispis iz bosanskog državljanstva od prije 8 god.
Avatar
Rocky
Postovi: 26
Pridružen/a: 05 ožu 2013, 05:34
Kontakt:

09 lis 2020, 09:51

Re: Bosanski konzulat Frankfurt ispis iz drzavljanstva

Ukucaj Advokat Prnjavorac ili Anwalt Prnjavorac pogledaj 3 profila sto sam slikao a imaju jos 2-3 - 1.000 ocjena i komentara 5.0

slika
antonijamrkac
Postovi: 17
Pridružen/a: 27 tra 2020, 17:07
Kontakt:

09 lis 2020, 14:18

Re: Bosanski konzulat Frankfurt ispis iz drzavljanstva

Kako vidim savršeni su:

Par ocjena:

Zastupanjem u BiH je ovaj Advokatski biro moje interese rijesio vrlo profesionalno i strucno i u rekordnom vremenu . Srecna sam da sam imala priliku da saradjujem sa tako strucnim advokatima koji sve zadatke rjesavaju brzo , profesionalno i po prikladnim cijenama . Poslije tako pozitivnog iskusta saradnje sa njima mogu samo da ih preporucim kao najbolji advokatski biro u postupku ispisa iz bosanskog državljanstva.
S. T.

Prije svega da se jos jednom zahvalim na profesinlnoj i efikasnoj pravnoj pomoci u postupku odricanja bosanskog državljanstva. Od prvog kontakta emailom do posljednjeg nakon uspijesno zavrsenog postupka mogu izreci samo rijeci pohvale. Posebno cijenim opsirno informiranje prije svakog pravnog poteza! Isto tako vrijedi pomenuti apsolutno prihvatljive, unaprijed dogovorene cijene usluge koje su naravno ispostovane do kraja dugotrajnog postupka. Za mene nepostoji drugi pravni savijetnik(advokat) u Bosni i Hercegovini. Lijep pozdrav iz N.Seher-a i Njemacke, budite mi zdravi i veseli procice i ovo cudno stanje!
M. B.

Jako sam zadovoljna sa saradnjom advokatskom kancelarijom Prnjavorac. Po preporuci drugarice kojo su takode radili ispis iz drzavljanstva BiH - profesionalni, brzi, unčikoviti, jako ljubazni. Proces je protekao u prijatnoj atmosferi. Bili su spremni u svakom trenutku da razjasne moje dileme i da mi daju jasnu informaciju. Hvala Vam puno! Jedna adresa koja se svakako preporučuje.
A.A

Mene su zastupali u proceduri ispisa iz bosanskog drzavljanstva Veoma profesionalno - efikasna advokatska kancelarija! Komunikacija i pravni savet na najvišem evropskom nivou! Gospodja i gospodin Prnjavorac mogu zastupati klijente u svim oblastima prava i u svim delovima sveta. Najsrdačnija preporuka svima kojima su pravni savet kao i zastupanje potrebni. Ako bi imao opet potrebu za pravnim zastupnicima, to bi bila kancelarija Prnjavorac 👍🏻
N.E.

Veoma profesionalno - efikasna advokatska kancelarija! Komunikacija i pravni savet na najvišem evropskom nivou! Gospodja i gospodin Prnjavorac mogu zastupati klijente u svim oblastima prava i u svim delovima sveta. Najsrdačnija preporuka svima kojima su pravni savet kao i zastupanje potrebni. Ako bi imao opet potrebu za pravnim zastupnicima, to bi bila kancelarija Prnjavorac
D.K

Koristio sam usluge advokatske kancelarije Prnjavorac na preporuku mog rodaka u postupku ispisa iz bosanskog drzavljanstva. Ugodno sam iznenadjen visokim kvalitetom usluge i profesionalnim pristupom. Veoma brze povratne informacije i precizno objasnjenje. Usluge su izvrsene u potpunosti ,u skaldu s dogovorom i u predvidjenom roku. Mogu toplo preporuciti advokatsku kancelariju Prnjavorac kako klietima iz BH tako i onima izvan BH a koji trebaju zastupnika na teritoriju BH
N.L

Kliknite ovdje i pisu komentari ima na raznim jezicima: https://g.page/advokat-rechtsanwalt-prnjavorac
MehagaBa
Postovi: 24
Pridružen/a: 30 stu 2017, 11:22
Kontakt:

10 lis 2020, 11:57

Re: Bosanski konzulat Frankfurt ispis iz drzavljanstva

Jedno pitanje da li neko zna da li se moze kupiti kuca ili nekretnina kad se uradi odricanje bosanskog drzavljanstva ?
Avatar
sarajlija
Postovi: 13
Pridružen/a: 17 lis 2015, 18:10
Kontakt:

11 lis 2020, 11:26

Re: Bosanski konzulat Frankfurt ispis iz drzavljanstva
MehagaBa je napisao/la:
10 lis 2020, 11:57
Re: Bosanski konzulat Frankfurt ispis iz drzavljanstva

Jedno pitanje da li neko zna da li se moze kupiti kuca ili nekretnina kad se uradi odricanje bosanskog drzavljanstva ?

Moze naravno, nakon ispisa iz bosanskog drzavljanstva i dalje mozes da kupis nekretninu.

Imas i ovaj forum: ispis iz bosanskog drzavljanstva forum tu pise dosta pitanja i odgovora na temu oko odricanje bosanskog drzavljanstva
Avatar
LajkMeee
Postovi: 18
Pridružen/a: 04 ožu 2013, 22:29
Kontakt:

11 lis 2020, 12:24

Re: Bosanski konzulat Frankfurt ispis iz drzavljanstva

Ovo ti kopiram sa stranice Bosanski Konzulat Frankfurt ispis iz državljanstva BiH:

Odricanje od državljanstva BiH - Bosanski Konzulat Frankfurt / Minhen / Stuttgart / Berlin Ispis iz državljanstva

U svrhu odricanja od državljanstva BiH (ispisa iz državljanstva BiH) radi sticanja državljanstva SR Njemačke, potrebno je donijeti u Bosanski Konzulat sljedeće dokumente od broja jedan do sedam

Dokumenti koji se pribavljaju kod njemačkih nadležnih organa za ispis iz bosanskog državljanstva:

1. Original Einbürgerungszusicherung (Garancija za prijema u državljanstvo SR Njemačke), ovjeren apostille pečatom nadležnog organa Njemačke i njen prevod na jedan od jezika konstitutivnih naroda u Bosni i Hercegovini ovjeren od strane ovlašćenog sudskog tumača.

2. Original Meldebescheinigung (Potvrda o boravku u SR Njemačkoj) ovjerena apostille pečatom nadležnog Regierung-a i njen prevod na jedan od jezika konstitutivnih naroda u Bosni i Hercegovini ovjeren od strane ovlašćenog sudskog tumača.

Dokumenti iz Bosne i Hercegovine za ispis iz bosanskog državljanstva:

3. Uvjerenje o državljanstvu BiH – koje nije starije od 6 mjeseci od datuma izdavanja.

4 Izvod iz matične knjige rođenih (IMKR) iz BiH sa upisanim JMB (ako ima hologramsku zaštitu važi neograničeno).

5. Izvod iz matične knjige vjenčanih (IMKV) iz BiH.

6. Važeća lična karta BiH – ukoliko je podnosilac zahtjeva posjeduje, odnosno uvjerenje o neposjedovanju važeće lične karte, ne starije od 6 mjeseci od dana izdavanja, koje se izdaje u MUP-u u mjestu prebivališta. Ako je lična karta istekla potrebno je uvjerenje o neposjedovanju važeće lične karte.

7. Važeći pasoš BiH i ovjerenu kopiju pasoša BiH (stranice na kojoj je fotografija, a ovjera se vrši u Konzulatu). Ukoliko podnosilac zahtjeva nema pasoš BiH potrebno je da pribavi uvjerenje da ne posjeduje važeći pasoš BiH.

Svi drugi dokumenti izdati u Njemačkoj (ovjere,uvjerenja, potvrde, izvodi), ukoliko se prilažu uz zahtjev za odricanje državljanstva BiH / ispis iz državljanstva Bosne i Hercegovine, treba da budu snabdjeveni apostille pečatom i prevedeni na jedan od jezika konstitutivnih naroda u Bosni i Hercegovini od strane ovlašćenog sudskog tumača.

Nakon pribavljanja svih gore potrebnih dokumenata te ovjere onih za koje je to navedeno, iste je potrebno još jednom sve dodatno iskopirati (bez ovjere) i u formi duplikata priložiti uz originalnu dokumentaciju.

Sljedeće radnje vrše se u Konzulatu

Uplata konzularne takse za ispis iz državljanstva pred Bosanski Konzulat Frankfurt / Minhen / Stuttgart se može izvršiti EC karticom u Generalnom konzulatu BiH u Frankfurtu ili na račun Generalnog konzulata BiH u Frankfurtu, podatke možete dobiti u Bosanskom Konulatu u Frankfurtu.

Izjava o odricanju BiH državljanstva (ispis iz bosanskog državljanstva) (daje se prilikom podnošenje zahtjeva za odricanje bosanskog državljanstva)

Uplate na navedeni bankovni račun ambasade BiH u Berlinu / Frankfurtu / Muenchenu mogu vršiti samo one osobe koje podnose zahtjev za odricanje od državljanstva BiH u Konzulatu / Ambasadi BiH u Berlinu, Frankfurtu, Muencnenu, Stuttgartu.

Lica koje podnose zahtjeve za odricanje od državljanstva BiH u nekom od generalnih konzulata BiH u SR Njemačkoj, uplate trebaju vršiti isključivo na bankovne račune Konzulata, a ne Ambasade BiH u Berlinu.

……………………………………………………………………………………………………………………………………..

Podaci o imenu i prezimenu podnosioca zahtjeva treba da budu identični u svim dokumentima koji se dostavljaju. Ukoliko se državljanstva odriče maloljetno lice potrebno je da se državljanstva BiH odrekao ili da se odriče zajedno sa maloljetnim licem jedan od roditelja. Izjavu u ime maloljetnog lica daje roditelj koji se odriče državljanstva, a drugi roditelj daje saglasnost. Maloljetna lica moraju doći u konzulat s tim što lica starija od 14 godina potpisuju saglasnost. Ukoliko je jedan od roditelja djeteta strani državljanin potrebno je uvjerenje o državljanstvu propisno ovjereno. Uvjerenja o državljanstvu država koje BiH nije priznala se ne prihvataju. Prisustvo roditelja koji je strani državljanin nije potrebno.
Avatar
Rocky
Postovi: 26
Pridružen/a: 05 ožu 2013, 05:34
Kontakt:

11 lis 2020, 13:45

sarajlija je napisao/la:
11 lis 2020, 11:26
Re: Bosanski konzulat Frankfurt ispis iz drzavljanstva
MehagaBa je napisao/la:
10 lis 2020, 11:57
Re: Bosanski konzulat Frankfurt ispis iz drzavljanstva

Jedno pitanje da li neko zna da li se moze kupiti kuca ili nekretnina kad se uradi odricanje bosanskog drzavljanstva ?

Moze naravno, nakon ispisa iz bosanskog drzavljanstva i dalje mozes da kupis nekretninu.

Tacno imas ovdje 40tak top pitanja i odgovora na Njemackom jeziku oko procedure odricanja bosanskog drzavljanstva: Ispis iz bosanskog drzavljanstva - pitanje odgovori

Frage: Wenn ich auf die Staatsangehörigkeit Bosnien und Herzegowinas verzichte, kann ich das Eigentum meiner Eltern nach ihrem Tot erben?
ANWALT PRNJAVORAC: Die ausländischen Staatsbürger werden hinsichtlich des Erbrechtes den Bürgern Bosnien und Herzegowinas gleichgesetzt, es gibt keine Einschränkungen für die ausländischen Staatsangehörigen hinsichtlich der Erbschaft.
mimi2020
Postovi: 1
Pridružen/a: 21 lis 2020, 17:39
Kontakt:

21 lis 2020, 17:43

Pre 5 mjeseci sam predala u Frankfurtu u Bosanskoj ambasadi za ispis iz drzavljanstva BiH.

Dala izjavu za ispis iz drzavljanstva BiH gdje sam i dobila pecat i podpis konzula i platila uredno cijenu za ispis iz bosanskog drzavljanstva.

Svu dokumentaciju potrebnu sa svim apostila pecatima prevodima sve sam spremila i predala s tim da sam se udala u januaru prezime na pasosu i licnoj karti nisam promjenila tu mi je djevojacko prezime a sva ostala dokumentacija mi je na novom prezimenu kao i to da mi je brak zaveden u BiH

Konzul je sve uredno primio da bi me nakon sest mjeseci nazvao i rekao da ne moze on poslati moje papire da bi bilo neprofesionalno sa njegove strane jer su mi pasos i licna karta jos na djevojackom prezimenu
Da moram promjeniti prezime i onda podnjeti opet zahtjev za ispis iz bosanskog drzavljanstva

S tim poceti da je bio jako neljubazan i nastrojen na svadjanje

Pitala sam ga fino zasto ste prihvatili moj slucaj ispis iz BiH drzavljanstva gdje sve uredno samo imam djevojacko prezime na pasosu i licnoj karti,moj JMB je isti svugdje moja adresa i mjesto boravka su takodje isti na svim papirima
Neljubazno mi je odgovorio da dodjem po svoje papire i da se vise ne raspravljamo oko odricanja bosanskog drzavljanstva

Da li mi mozete pomoci sta da radim,da li mogu da predam svoje papire tako ili ipak moram da mjenjam prezime i na pasosu i licnoj karti

Nisam u mogucnosti sad to sve mjenjati jer sam trudna
MehagaBa
Postovi: 24
Pridružen/a: 30 stu 2017, 11:22
Kontakt:

24 lis 2020, 16:11

@mimi2020

Pa vidim da BiH ambasada u Frankfurtu ima ocjenu oko 2 - pogledaj ovaj komentar:

"Moj problem je to sto sam predala zahtjev za ispis iz drzavljanstva BiH u Generalnom Konzulatu Bosne i Herzegovine u Frankfurtu. Odjave je bila za mog Sina koji je tada imao 17 godina, uredno smo predali sve Dokumente koji su bili potrebni i koji su primljeni i ovjereni od tadasnjeg Konzula koji se zvao A. H., na kraju smo platili 660€ sve uredno i bez problema, racun je placen preko mog ziro racuna,
Problem je nastao nakon mjesec dana Konzul je pozvao mene i rekao da iz nekog razloga odjava nemoze da prodje tako da moj sin mora da ceka da napuni 18 godina i da podnese sam zahtjev za odjavu. Konkretan razlog nije znamo da mi kaze u vezi odricanja bosanskog drzavljanstva , razlog za odbijanje nisam vidjela ali ok, izbora nije bilo puno sin mora uraditi ispis iz bosanskog drzavljanstva

Gospodin H. mi je rekao da ne treba vise da dolazimo posto stanujemo 200 km od Frankfurta da sve sto je potrebno posaljemo njemu postom in je rekao sta treba. U Februaru ove godine moj sin je napunio 18 godina i sve smo uredno ponovo poslali Konzulu u Ambasadu postom a sto treba za ispis iz bosanskog drzavljanstva. Nakon tri dana ja sam pozvala gospodina H. , da provjerim Dali su dokumenti stigli . Konzul mu je potvrdio da jeu stigli dalje sve u redu in ce to sada prosljediti dalje. Nakon 3 mjeseca morala sam za Ambasadu da promjenim pasos za moju kcerku... naravno nisu joj dali pasos i jako su neljubazni..... tada sam trazila da razgovaram sa Konzulom zbog ispisa iz bosanskog drzavljanstva cisto da pitam sta se desava sa njom. Pojavio se jedan gospodin , cisto je samo na hodniku popricao o cemu se radi , trazio ime prezime i tako druge podatke sto je i dobio, da bi nakon pola sata izasao i rekao da on nemoze da nadje nista vezano ja ime mog sina. Sta covjek da kaze kosta to samo zivaca a moji su na kraju... nista jednostavno otisla sam sa kcerkom nazad kuco 200 kilometara, isti dan me nazvato taj gospodin koji je ustvari sada novi Konzul A.D, i rekao da je tako neko nesto zabrljao i da je in to korigirao i poslao ja ministarstvo to bi trebalao da bude sada u redu.... opet du prosle 3 mjeseca od tada da bi ja jucer kontaktirala gospodina D. putem emeil da vidim dole smo stigli sa odjavom. Da bi gospodin mene nazvao i rekao da je in bas hteo da me nazovi jer je dobio odgovor od ministarstva da sin mora ponovo sve iz pocetka da uradi , ponovo izjava ponovo uplata od 660€ sve sto je do sada Placeno je palo u vodu...
Molim vas recite mi samo da li je ovo normalno ja sam uplatila te novce ja djete 2019 nista nisam dobila nista ni konkretan odgovor od potrebnih dokumenata nista nije falilo... odgovor konzula je bio da su novci placeni sa mog racuna, po njegovom izgleda mora sin sam da plati on nema primanja ide u skolu. I da to sto je placeno u 2019 ne moze da se prenese u u ovu 2020 godinu. Ja sam jos u soku od njegovog odgovora, znaci to je razlog zbog ceka moj sin nije dobio ispis iz bosanskog drzavljanstva... Kako to moze da bude tako ? Kakav je ovo sistem rada? Sta je sa mojim uplacenim novcima? Mozda mozete vi da mi bolje objasnite...."
Avatar
tvEmily
Postovi: 32
Pridružen/a: 05 ožu 2013, 06:27
Kontakt:

25 lis 2020, 16:08

Umjesto da placemo da se nasmijemo :-)

slika
Avatar
TopRobert
Postovi: 20
Pridružen/a: 04 ožu 2013, 09:44
Kontakt:

21 stu 2020, 12:55

tvEmily je napisao/la:
07 lis 2020, 11:17
Re: Bosanski konzulat Frankfurt ispis iz drzavljanstva

Ukucaj u google: Ispis iz bosanskog drzavljanstva - imas advokata u BiH koji je za to specijaliziran a mislim i da je nas forumas @Rocky (Almir Dedovic) radio proceduru preko tog advokata prije nekoliko godina.... Advokatska kancelarija je osnovana prije 30 godina, a preporucuju ih Ambasada Njemacke u BiH, Ambasada USA u BiH i sve strane Ambasade u Bosni i Hercegovini.

Pogledaj ovdje vise info: Ispis iz bosanskog drzavljanstva cijena
Hvala care Advokatski duo Alma i Azur Prnjavorac su za mene zavrsili sve pefektno ! Hvala ti jos 100x!
JelenaNeVolimTe
Postovi: 22
Pridružen/a: 01 ožu 2013, 07:04
Kontakt:

24 stu 2020, 17:45

@TopRobrt koliko te je kostala cijena ispis iz bosanskog drzavljanstva preko advokata Prnjavorac ? Mene isto ceka u 2021 godini - de mi se javi na private ako ti nije problem da mi das puno ime i prezime da im kazem da si me ti preporucio da mogu da prime moj predmet !
Dinkoooo
Postovi: 1
Pridružen/a: 09 pro 2020, 00:53
Kontakt:

09 pro 2020, 00:59

Pozdrav svima,
pitanjce za one koji mozda znaju.
Dobio sam garanciju ze DE drzavljantsvo i sad radim ispis iz BiH drzavljanstva. To bi trebalo biti gotovo nekada u krajem prvog mjeseca sljedece godine. Da li neko zna nakon sto se dobije garancija za stjecanje DE drzavljanstva; da li se moze desiti da pri predaju odjave od BiH dzravljanstva, lokalni Amt zatrazi jos neki dokumenat, potvrdu o zaposlenju, itd., prije nego izdaju krajnje rjesenje o DE drzavjanstvu?
Unaprijed hvala
Veliki pozdrav svima
Avatar
TopRobert
Postovi: 20
Pridružen/a: 04 ožu 2013, 09:44
Kontakt:

14 pro 2020, 17:03

@JelenaNeVolimTe Kostalo me sve jeftinije nego sam mogao zamisliti. Omjer cjena kvalitet 100/100

@Dinkoooo Jedino pocinjeno krivicno djelo u SR Njemackoj bi moglo prouzrokovati da imas problema sa sticanjem drzavljanstva SR Njemacke - problem oko posla i gubitka posla ne bi bio problem tako ti pise na papiru za zajamcenje Njemackog drzavljanstva a da uradis ispis iz bosanskog drzavljanstva, pa su naveli razloge.
Odgovori
  • Info
  • Online

    Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.