Android

Kako besplatno otključati za sve mreže? Android ili iOS? Upgrade? Novosti i sve što ide uz njih
Odgovori
Avatar
ivan
Site Admin
Postovi: 529
Pridružen/a: 17 tra 2013, 14:18
Kontakt:

02 kol 2015, 10:08

ilj ove teme je da razmjenjujemo iskustva ljudi koji posjeduju telefone ili tablete sa Android operativnim sistemom. Telefoni a pogotovo tableti sa Android OS su kod nas jos uvijek egzotika, medutim u svijetu je slika dosta drugacija. Android je za kratko vrijeme postao drugi operativni sistem za mobilne telefone odmah poslije IOS, sa najvisom stopom rasta. Evo samo nekoliko linkova na tu temu:

Molio bih sve ucesnike da se uzdrze od ubjedivanja i prepucavanja koji je telefon bolji ili mocniji. Takoder ne bih zelio da se ova teme pretvori u Apple Vs. Android.

Zbog preglednosti teme bilo bi dobro da svako predstavi koju masinu ima, verziju Androida, te svoje impresije. :D

Graficki veoma usminkan operativni sistem, posebno dobro odradene notifications. Mogucnost postavljanja raznoraznih Widgeta koji se mogu pomjerati i modifikovati. Veliki broj kvalitetnih aplikacija od cega su mnoge besplatne. Veliki broj opcija za podesavanje telefona. Neke radnje ne idu tako glatko kao recimo pinch zooming. Aplikacije koje su meni zadavale probleme su bile automatic task killer i slicne koje su mi jako usporavale telefon umjesto da ga ubrzaju. Istina puno nepotrebnih aplikacija mi radi u pozadini ali ne usporavaju mi telefon koliko su recimo ovi task killeri. Onda antivirusi razni koji stalno nesto skeniraju i oni su mi isli na zivce tako da sam i to skinuo. Ima li potrebe doista za antivirus aplikacijom na Androidu??
Odgovori
  • Info
  • Online

    Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.